Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Ryba po grecku 17

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryba po grecku trochę inaczej

Ryba po grecku 17 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba po grecku 17

 

  • 1 kg płatów rybnych (np. miruna)
  • 1 kg marchewki
  • 5-6 cebul
  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
  • olej do smażenia
  • jajko, mąka do panierowania
  • 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego`\
  • 2 łyżki keczupu

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku 17
Rybę myjemy, osuszamy, panierujemy w jajku i mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej, cebulę kromy w piórka. Cebulę smażymy na złoty kolor, dodajemy startą marchew, podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Gdy warzywa gędą już miękkie, dodajemy koncentrat i keczup i jescze chwilę razem dusimy. Usmażoną rybę układamy warstwami w salaterce, przekładając farszem.
Ryba po grecku 17
Cebulę kroimy w piórka i smażymy na złoty kolor.
Ryba po grecku 17
Marchewkę ścieramy na tarzce jarzynowej i dodajemy do cebuli.
Ryba po grecku 17
Warzywa dusimy razem z przyprawami, aż będą miękkie.
Ryba po grecku 17
Rybę panierujemy w jajku i mące i smażymy na oleju.