Evi

Evi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Ryba pod pierzynką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Różowe, delikatne mięso okonia pokryte pierzynką z bułki tartej.

Ryba pod pierzynką

Składniki:

Ryba pod pierzynką

 

  • oczyszczone płaty okonia (może być każdy rodzaj ryby)
  • bułka tarta
  • czosnek, świeża pietruszka
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Ryba pod pierzynką
Umyte i osuszone płaty rybne lekko solimy i nacieramy olejem z oliwek. Układamy równo w naczyniu żaroodpornym wczesniej posmarowanym olejem. W misce mieszamy bułke tartą, drobno pokrojony czosnek i pietruszke. Dodajemy sól, pieprz i niewielka ilość oleju z oliwek. Ma powstać sypka papka. Nakładamy równo bułke tartą na płaty rybne i wsadzamy do rozgrzanego piekarnika na 20/30 minut.

Tagi:

ryba ryby tarta