aniolek2265

aniolek2265

Kucharz
[Przepisów: 7]

ryba w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczna i w innej postaci rybka

ryba w cieście naleśnikowym

Składniki:

ryba w cieście naleśnikowym

 

  • # panga 1 szt.
  • # mąka 0,5 szklanka
  • # mleko 0,5 szklanka
  • # jaja kurze całe 1 szt.
  • # przyprawa typu Vegeta 1 szczypta
  • # olej 1 szczypta

Sposób przygotowania:

ryba w cieście naleśnikowym
Robimy ciasto naleśnikowe: łączymy wszystkie składniki i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy o konsystencji śmietany. Rybę kroimy na nieduże kawałki które maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni lub w głębokim tłuszczu aż do zrumienienia.

Tagi:

przyprawy