motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ryż na pomarańczowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryż jest wspaniałym dodatkiem do obiadu

Ryż na pomarańczowo

Składniki:

Ryż na pomarańczowo

 

  • 1 woreczek ryżu
  • 2 litry wody
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

Ryż na pomarańczowo
Do garnka wlewamy wodę dodajemy przyprawę curry, oraz sól. Przykrywamy i doprowadzamy do wrzenia. Jak woda będzie się gotować to dodajemy woreczek ryżu i gotujemy pod przykryciem aż ryż będzie miękki ok. 20 min. Po tym czasie wyciągamy ugotowany ryż z wody i odsączamy. Następnie przecinamy woreczek i wykładamy ryż na talerz. Ugotowany ryż jest koloru pomarańczowego i świetnie się prezentuje jako dodatek do obiadu.

Tagi:

ryż