Sposób przygotowania:
Ryż troszeczkę inny ...
Woreczek ryżu wkładamy do ciepłej wody i gotujemy ok.15 minut. Wsypujemy 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, ja użyłam Kucharka "Smak wiosny". Gdy ryż się gotuje przygotowujemy pieczarki. W tym celu myjemy je i kroimy na 4-6 części w zależności od tego czy są mniejsze czy większe. Wrzucamy je na lekko rozgrzaną patelnię i od razu solimy - wtedy pieczarki puszczą wodę i dzięki temu nie musimy dodawać tłuszczu do smażenia. Staramy się zrobić to tak, że gdy ryż będzie gotowy, na patelni powinno być dość dużo wody z pieczarkami. Jeśli pieczarki są gotowe, a ryż nie, to po prostu gasimy ogień pod pieczarkami, a włączamy go, żeby podgrzać pieczarki i wtedy połączyć je z ryżem.