Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ryż z bitą śmietaną.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki ryż podajemy często dzieciom w przedszkolu

Ryż z bitą śmietaną.

Składniki:

Ryż z bitą śmietaną.

 

  • ryż -4 saszetki
  • cukier waniliowy -1 łyżka
  • śmietana- 359 g
  • cukier-3 łyżki

Sposób przygotowania:

Ryż z bitą śmietaną.
Umyć ryż, odsączyć. Ryż włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować według przepisu podanym na opakowaniu. Wyjąć, osączyć na sicie. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym .Torebki  ryżu rozciąć nożem. Po jednej torebce ryżu wykładać na każdy talerz. Podawać ryż polany bitą śmietanką. Można też podawać ryż ze śmietanką i dżemem.



Tagi:

ryż