motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Ryż z brzoskwiniami i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodki deser dla każdego łasucha.

Ryż z brzoskwiniami i cynamonem

Składniki:

Ryż z brzoskwiniami i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Ryż z brzoskwiniami i cynamonem
Brzoskwinie odcedzić z syropu. Odcedzony syrop zostawić. Owoce brzoskwiń pokroić w kostkę o średniej wielkości. Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Wysypać ryż na talerz, polać kilkoma łyżkami pozostawionego syropu z brzoskiń. Brzoskwinie położyć na ryż. Całość posypać cynamonem oraz cukrem kryształem.Do ryżu można także dodać konfitury brzoskwiniowe oraz łyżkę śmietany.

Tagi:

ryż