Sposób przygotowania:
Ryż z krewetkami i warzywami.
Dzien wczesniej ugotowac ryz na sypko(nie powinien byc zbyt mieki) Krewetki rozmrozic na sitku w temperaturze pokojowej,oplukac pod bierzaca woda i lekko osuszyc recznikiem papierowym. Biala czesc pora pokroic w cienkie paski,obrana marchewke w mala kostke.oczyscic i umyc papryke i tez pokroic w kostke. Jajka roztrzepac w misce z odrobina soli (jak na omlet). Woku lub na patelni ozgrzac lyzke oleju sojowego.Wlac mase jajeczna,wymieszac zdjac z ognia,gdy jajko ledwie sie zetnie. Omlet wyjac z patelni,przelozyc na talerz. Na patelnie wlac lyzke oleju sojowego,podsmazyc krewetki-porcjami na duzym ogniu.Dodac pory,marchewke i papryke,smazyc przez chwile.Warzywa przelozyc na talerz,patelniewytrzec papierowym recznikiem,rozgrzac w niej reszte oleju i podsmazyc ugotowany zimny ryz,delikatnie mieszajac.Doda warzywai pokrojony omlet wymieszac ,przyprawic do smaku sola i pieprzem