Sposób przygotowania:
Ryż z boczkiem i kapustą pekińską
Boczek wędzony i parzony kroimy w paseczki, kapustę szatkujemy. Na patelni zarumieniamy boczek, dodajemy kapustę, podlewamy bulionem i dusimy 10 minut.
Ryż gotujemy na sypko, wsypujemy na patelnie, mieszamy.
Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Ryż gotujemy na sypko, wsypujemy na patelnie, mieszamy.
Doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
![Ryż z boczkiem i kapustą pekińską Ryż z boczkiem i kapustą pekińską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-boczkiem-i-kapusta-pekinska-392351.jpg)
![Ryż z boczkiem i kapustą pekińską Ryż z boczkiem i kapustą pekińską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-boczkiem-i-kapusta-pekinska-392352.jpg)
![Ryż z boczkiem i kapustą pekińską Ryż z boczkiem i kapustą pekińską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-boczkiem-i-kapusta-pekinska-392353.jpg)
![Ryż z boczkiem i kapustą pekińską Ryż z boczkiem i kapustą pekińską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-boczkiem-i-kapusta-pekinska-392354.jpg)
Magdalena88
niezły kąsek