Sposób przygotowania:
Ryż z warzywami
1. Warzywa obieram i myję. Pora kroję na pół plasterki, a pozostałe warzywa kroję w kostkę.
2. Ryż przesypuję do miski do gotowania ryżu ( od parowaru) i zalewam go wodą.
3. Warzywa wkłądam do miski od parowaru. Ryż i warzywa gotuję w parowarze ok 30 min.
4. Ryż odsączam z wody. Dodaje do niego uparowane warzywa oraz przyprawy i delikatnie mieszam. Wykładam na talerz
2. Ryż przesypuję do miski do gotowania ryżu ( od parowaru) i zalewam go wodą.
3. Warzywa wkłądam do miski od parowaru. Ryż i warzywa gotuję w parowarze ok 30 min.
4. Ryż odsączam z wody. Dodaje do niego uparowane warzywa oraz przyprawy i delikatnie mieszam. Wykładam na talerz