Sposób przygotowania:
Żółty ryż z warzywami
Ryż płuczę na sitku. Cebulę obieram i siekam drobno. Na dużej patelni rozpuszczam łyżkę masła, dodaję posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaję kolejną łyżkę masła i wsypuję suchy ryż. Smażę wszystko na średnim ogniu około 2 minuty aż ryż stanie się szklisty, przezroczysty. Stopniowo wlewam bulionu i gotuję aż ryż wchłonie cały płyn. Gotowanie ryżu trwa około 20-25 minut. Dodaję następnie kurkumę i curry. Śmietanę łączę z żółtkiem i parmezanem. Gdy ryż będzie ugotowany dodaję wtedy śmietanę i dokładnie mieszam. Gotuję jeszcze około 2 minut. Doprawiam na koniec do smaku.
Podaję z podsmażonymi ulubionymi warzywami.
Podaję z podsmażonymi ulubionymi warzywami.