Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Rzepa z sosem vinaigrette

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niecodzienna odsłona rzepy, bardzo smaczna i zdrowa.

Rzepa z sosem vinaigrette

Składniki:

Rzepa z sosem vinaigrette

 

  • 3 łyżki oleju
  • 30 g świeżych ziół, np. szczypiorek, estragon, natka pietruszki
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól, cukier, pieprz
  • 200 g rzepy

Sposób przygotowania:

Rzepa z sosem vinaigrette
Rzepę myjemy i kroimy w plasterki o grubości około 1 cm. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól, wrzucamy plastry rzepy. Gotujemy niedługo, aby rzepa nie była zupełnie miękka. Zioła drobno siekamy. W miseczce mieszamy olej z octem, doprawiamy i dodajemy zioła. Takim sosem polewamy odcedzone plastry rzepy. Rzepę podaje się na ciepło.

Tagi:

zioła