Sposób przygotowania:
Surówka z brokuła i pekinki
Brokuł umyć, dokładnie osuszyć i rozdrobnić: różyczki pokroić, a łodygi zetrzeć na tarce. Kapustę pekińską umyć, osuszyć, poszatkować.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Warzywa wrzucić do miski, wsypać słonecznik, dodać majonez i jogurt grecki, doprawić solą i pieprzem, dodać szczyptę ksylitolu i wymieszać.
Odstawić na 5 minut aby smaki się przegryzły i podawać jako surówka do obiadu lub na kolację
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Warzywa wrzucić do miski, wsypać słonecznik, dodać majonez i jogurt grecki, doprawić solą i pieprzem, dodać szczyptę ksylitolu i wymieszać.
Odstawić na 5 minut aby smaki się przegryzły i podawać jako surówka do obiadu lub na kolację
![Surówka z brokuła i pekinki Surówka z brokuła i pekinki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-brokula-i-pekinki-400095.jpg)
![Surówka z brokuła i pekinki Surówka z brokuła i pekinki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-brokula-i-pekinki-400096.jpg)
![Surówka z brokuła i pekinki Surówka z brokuła i pekinki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-brokula-i-pekinki-400097.jpg)
![Surówka z brokuła i pekinki Surówka z brokuła i pekinki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-brokula-i-pekinki-400098.jpg)