Sposób przygotowania:
Surówka z brokuła i pekinki
Brokuł umyć, dokładnie osuszyć i rozdrobnić: różyczki pokroić, a łodygi zetrzeć na tarce. Kapustę pekińską umyć, osuszyć, poszatkować.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Warzywa wrzucić do miski, wsypać słonecznik, dodać majonez i jogurt grecki, doprawić solą i pieprzem, dodać szczyptę ksylitolu i wymieszać.
Odstawić na 5 minut aby smaki się przegryzły i podawać jako surówka do obiadu lub na kolację
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Warzywa wrzucić do miski, wsypać słonecznik, dodać majonez i jogurt grecki, doprawić solą i pieprzem, dodać szczyptę ksylitolu i wymieszać.
Odstawić na 5 minut aby smaki się przegryzły i podawać jako surówka do obiadu lub na kolację