Sposób przygotowania:
S. z kiszonej z papryką i burakiem kons.
Kapustę przepłukać w bieżącej wodzie, porządnie odcisnąć z nadmiaru płynów. Sprawioną kapustę drobno poszatkować. Przełożyć do miski. Cebulę obrać i drobniutko posiekać i dodać do kapusty. Ogórki pokroić w malutką kosteczkę i dodać do reszty składników. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobniutką kosteczkę. Przełożyć do miski. Buraczki odsączyć z zalewy, przekroić na pól a potem na małe słupki. Dodać do reszty składników. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodać olej i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej pól godziny.
edytaha
monikaT83
MagdaMM