patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Surówka z gotowanych buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka z gotowanych buraków z koperkiem, jogurtem naturalnym to idealna propozycja surówki do obiadu.

Surówka z gotowanych buraków

Składniki:

Surówka z gotowanych buraków

 

  • 4 surowe buraki
  • 1 pęczek kopru
  • 2 szalotki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z gotowanych buraków
Buraki myję,obieram ze skórki. Do garnka z posoloną wodą ,wkładam buraki i gotuję ok 30min. Studzę a następnie trę na tarcę na grubych oczkach.

Koper dokładnie kroję i przekładam do miski. Szalotkę obieram i drobno kroję, dodaję do miski. Doprawiam solą i pieprzem oraz jogurtem naturalnym.

Dokładnie mieszam, pozostawiam w lodówce na minimum 30 min przed podaniem.