Sposób przygotowania:
Sakiewki z jabłkowo-cynamonową konfiturą
Do rondelka przekładamy konfitury z jabłek, dodajemy cynamon i prażymy na małym ogniu. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Na każdy kwadracik nakładamy łyżeczkę konfitur, Zawijamy ciasto formując sakiewki (dokładnie dociskając). Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach.
anemon
Konczi
Przez pomyłkę zrobiłam podwójne zdjęcia pomarańczy w cieście zamiast sakiewek z jabłkami, kiedy się zorientowałam sakiewek już nie było dlatego dodałam tylko takie zdjęcia - obiecuję że dodam jak tylko powtórzę wypieki, będę piekła je na Nowy Rok :)
anemon
Jak dodałam ten komentarz to już zobaczyłam, że wyżej są ciasteczka z pomarańczami i domyślam się, że wyglądają podobnie, ale dziękuję za wyjaśnienia.