Sposób przygotowania:
Sałata z jajkiem i żytnimi grzankamiETAP 1:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Chleb pokroić w mała kostkę i uprażyć go na suchej czystej patelni. Zdjąć z ognia i ostudzić.
ETAP 2:
Sałatę opłukać i dokładnie osuszyć. Porwać na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Paprykę pokroić w kostkę średniej wielkości i dodać do sałaty.
ETAP 3:
Sprawione pomidorki pokroić na połówki, duże sztuki na ćwiartki. Dodać do miski. Wrzucić grzanki.
ETAP 4:
Jajka pokroić w plasterki i również przełożyć do miski. Oprószyć solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać aby składniki się połączyły.
Jogurt wymieszać z ketchupem i szczyptą soli. Dressingiem skropić sałatę. Schłodzić.
Smacznego!