kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałata zielona po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatę oczyścić z nadpsutych liści, oddzielić listki, umyć, odsączyć, najlepiej w specjalneym koszyczku do odsączania sałaty lub na sicie.

Sałata zielona po polsku

Składniki:

Sałata zielona po polsku

 

  • 2 duże główki sałaty
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 1 łyżka zielonego posiekanego koperku lub szczypiorku
  • sok z cytryny lub winny ocet,
  • 10-15 dkg gęstej śmietany
  • sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Sałata zielona po polsku
Sałatę oczyścić z nadpsutych liści, oddzielić listki, umyć, odsączyć, najlepiej w specjalneym koszyczku do odsączania sałaty lub na sicie. Ułożyć na salaterce i zalać sosem przyrządzonym ze śmietany, szczypiorku, kwasku i doprawionym do smaku solą i cukrem. Udekorować ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo.

Tagi:

sałata