Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sałateczka na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mini sałatka z twarogiem, jajkami, szczypiorkiem i rzodkiewką z dodatkiem majonezu.

Sałateczka na kanapki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałateczka na kanapki

 

  • 3 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 5 dużych rzodkiewek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 100 g twarogu delikatnego śmietankowego

Sposób przygotowania:

Sałateczka na kanapki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Szczypiorek posiekać. Z rzodkiewek odciąć liście i korzonki. Rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Szczypiorek i rzodkiewki dodać do jajek. Dodać też do nich trochę soli i pieprzu, majonez i twaróg (typu President). Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać na kanapkach.
Sałateczka na kanapki
Ugotowane ostudzone obrane i pokrojone jajka.
Sałateczka na kanapki
Pokrojone rzodkiewki i posiekany szczypiorek dodane do jajek.
Sałateczka na kanapki
Majonez twaróg sól i pieprz dodane do pozostałych składników.