ciocia Kajda

ciocia Kajda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 50]

sałatka afrykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dziwne połączenie- niesamowity efek

sałatka afrykańska

Składniki:

sałatka afrykańska

 

  • składniki:
  • ryżu,10 dag fistaszków, 10 dag rodzynek, 3 banany, pęczek szczypiorku, natka pietruszki, sok z cytryny, sól
  • sos:
  • słoik majonezu, 1 opakowanie śmietany, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka pieprzu cayenne, 1 łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

sałatka afrykańska
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Przelać zimną wodą. Dodać pokrojone banany, posiekaną zieleninę, rodzynki, fistaszki, sok z cytryny, sól i wymieszać. Sos przygotować z majonezu, śmietany, curry, pieprzu, soku z cytryny i musztardy.Podawać osobno w sosierce.

Tagi:

ryż sosy