Sposób przygotowania:
Caprese w świątecznym wydaniu
Pomidorki myjemy, osuszamy, kroimy na połówki.
Z bazylii odrywamy listki, myjemy je i osuszamy.
Kulki mozzarelli odsączamy dokładnie na sitku, kroimy na połówki.
Listki bazylii układamy na talerzu tak, aby tworzyły zarys choinki. Choinkę dekorujemy "bombkami" z połówek pomidorków i mozzarelli. Sałatkę posypujemy odrobiną soli oraz oregano, smarujemy oliwą przy pomocy pędzelka. Całość dekorujemy kiełkami, podajemy na świeżo.
Smacznego!
Z bazylii odrywamy listki, myjemy je i osuszamy.
Kulki mozzarelli odsączamy dokładnie na sitku, kroimy na połówki.
Listki bazylii układamy na talerzu tak, aby tworzyły zarys choinki. Choinkę dekorujemy "bombkami" z połówek pomidorków i mozzarelli. Sałatkę posypujemy odrobiną soli oraz oregano, smarujemy oliwą przy pomocy pędzelka. Całość dekorujemy kiełkami, podajemy na świeżo.
Smacznego!