smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Sałatka bawarska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka wiosenna bawarska z wędliną. Ja podałam z dobrej jakości parówkami. Podana z grzankami może być bardziej sycącym posiłkiem.

Sałatka bawarska

Składniki:

Sałatka bawarska

Warzywa

  • 1 mała sałata lodowa
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 4 parówki dobrej jakości
  • 1/2 pęczka koperku

 

sos

  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • szczypta soli
  • pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Sałatka bawarska
1. Sałatę umyć i osuszyć, porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na półmisek

2. Pomidory pokroić w małe cząstki, a parówki w skośne plasterki.

3. Ogórek obrać ze skóry,pokroić w kostkę, cebulę w plasterki i podzielić na obręcze.

4. Wszystko ładnie ułożyć na sałacie, lub wszystko wymieszać razem w salaterce.

5. Składniki sosu dokładnie z sobą połączyć i polać sałatkę . Posypać koperkiem

Tagi:

sałata