ausia11-11

ausia11-11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Sałatka biało-czerwona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka w przygotowaniu i pyszna w smaku sałatka biało-czerwona

Sałatka biało-czerwona

Składniki:

Sałatka biało-czerwona

 

  • 1/2 główki kapusty białej
  • 1/2 główki kapusty czerwone
  • 1-2 papryki czerwone
  • 3 dymki ze szczypiorkiem
  • oliwa z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki posiekanych liści kolendry
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka biało-czerwona
Kapusty poszatkować.
Papryki pokrajać w słupki.
Cebulę pokrajać w piórka, szczypiorek drobno posiekać.
8-9 łyżek oliwy wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem.
Warzywa połączyć z przygotowanym sosem oraz liśćmi kolendry. Delikatnie wymieszać.