Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z fetą i jajkiem
Brokuły dzielę na różyczki, gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Jajka gotuję na twardo, studzę, po czym obieram ze skorupek i kroję w mniejsze cząstki (ćwiartki lub ósemki).
Ser feta kroję w jednakową kostkę. Czerwoną cebulę obieram, siekam w cienkie piórka.
Układam ugotowane różyczki brokułów, cząstki ugotowanych jajek i kawałki fety na talerzyku, polewam po całości czosnkowym sosem, na koniec dekoruję piórkami cebuli i podaję.
Jajka gotuję na twardo, studzę, po czym obieram ze skorupek i kroję w mniejsze cząstki (ćwiartki lub ósemki).
Ser feta kroję w jednakową kostkę. Czerwoną cebulę obieram, siekam w cienkie piórka.
Układam ugotowane różyczki brokułów, cząstki ugotowanych jajek i kawałki fety na talerzyku, polewam po całości czosnkowym sosem, na koniec dekoruję piórkami cebuli i podaję.