Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado i orzeszkami sosnowymi
🔘 Dojrzałe awokado pokroić w małą kostkę. Orzeszki sosnowe uprażyć na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą, patelnię z orzeszkami często potrząsać, dzięki temu uprażą i zarumieną się równomiernie.
🔘 Awokado pokroić w małą kostkę i włożyć do odpowiednio dużego szklanego naczynia. Następnie dodać jajka, cebulę i pomidory pokrojone w małą kostkę, czosnek, szczypiorek, wlać sok z cytryny i oliwę z orzechów włoskich. Sałatkę doprawić pieprzem, solą i przyprawą chili, wlać sos sojowy, domieszać orzeszki sosnowe i wszystko razem delikatnie wymieszać.
🔘 Awokado pokroić w małą kostkę i włożyć do odpowiednio dużego szklanego naczynia. Następnie dodać jajka, cebulę i pomidory pokrojone w małą kostkę, czosnek, szczypiorek, wlać sok z cytryny i oliwę z orzechów włoskich. Sałatkę doprawić pieprzem, solą i przyprawą chili, wlać sos sojowy, domieszać orzeszki sosnowe i wszystko razem delikatnie wymieszać.