Sposób przygotowania:
Sałatka cukiniowo-kalafiorowa
Kalafior umyć i podzielić na duże różyczki, które następnie należy pogotować 2 minuty w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu i ochłodzeniu pokroić w plasterki, następnie dodać cukinię również pokrojoną w plasterki, rzodkiewkę i cebulę w kostkę. Przygotować sos poprzez wymieszanie jogurtu z ketchupem i solą ziołową. Warzywa wymieszać z sosem. Przed podaniem posypać siekaną natką pietruszki.
![Sałatka cukiniowo-kalafiorowa Sałatka cukiniowo-kalafiorowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-cukiniowo-kalafiorowa-289363.jpg)
![Sałatka cukiniowo-kalafiorowa Sałatka cukiniowo-kalafiorowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-cukiniowo-kalafiorowa-289364.jpg)
![Sałatka cukiniowo-kalafiorowa Sałatka cukiniowo-kalafiorowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-cukiniowo-kalafiorowa-289365.jpg)
![Sałatka cukiniowo-kalafiorowa Sałatka cukiniowo-kalafiorowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-cukiniowo-kalafiorowa-289366.jpg)