kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka erywańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomidory, ogórki i paprykę umyć. Ogórki obrać, z papryki ściąć części z szypułkami i wybrać nasiona, cebulę obrać. Warzywa pokroić w

Sałatka erywańska

Składniki:

Sałatka erywańska

 

Sposób przygotowania:

Sałatka erywańska
Pomidory, ogórki i paprykę umyć. Ogórki obrać, z papryki ściąć części z szypułkami i wybrać nasiona, cebulę obrać. Warzywa pokroić w plasterki. Zieloną pietruszkę, bazylię i kolendrę drobno posiekać.

Na salaterce ułożyć rzędami warzywa tak, by leżały na przemian rzędy ogórków, pomidorów i papryki, po czym posolić, popieprzyć, na wierzchu położyć cebulę, pokropić sałatkę octem, a następnie posiekaną zieleniną.