Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Sałatka fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naprawdę smaczna i łatwa do przygotowania

Sałatka fasolowa

Składniki:

Sałatka fasolowa

 

 

  • Zalewa:
  • 4 łyżki musztardy
  • 4 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  • łyżeczka cukru
  • pół słoiczka majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka fasolowa
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę. Umyte pory kroimy na wiórki i przelewamy wrzątkiem, osączamy na sicie. Mieszamy z pokrojoną wędliną, jajkami, osączonymi fasolami i cebulką. Składniki na zalewę mieszamy i polewamy sałatkę. Mieszamy.