Sposób przygotowania:
Sałatka fasolowa-warstwowa
Jajka gotujemy - obieramy. Jajka i ogórki kroimy w drobniutką kosteczkę. Fasolę wrzucamy na sitko aby ją odsączyć. Do miski wrzucamy odsączoną fasolę, smarujemy łyżką majonezu, tak aby zakryć fasolę, majonez polewamy ketchupem ( najlepiej łagodnym) - rozsmarowujemy. Odsączamy sok z pokrojonych ogórków - wsypujemy do miseczki. Smarujemy łyżką majonezu, tak aby zakryć ogórki, i polewamy ketchupem. Na koniec wrzucamy jajka. Smarujemy majonezem aby zakryć jajka -po tej warstwie- ketchup będzie służył nam jako "dekoracja" możemy wypisać nim co chcemy, narysować kwiatki, cokolwiek. Sałatkę wstawiamy do lodówki. Po schłodzeniu jest gotowa do jedzenia! Smaczna, prosta i bez przypraw! :)