Sposób przygotowania:
Sałatka GyRos
Piersi kroimy w kostke i mieszamy z przyprawoą do gyrosa i olejem. Wrzócamy to na rozgrzaną patelnie i smażymy. Następnie gotowe mieso przekładamy do pojemnika (najlepiej z zamknięciem) i zalewamy kechupem. Odsawiamy na min 25- 40minut do lodówki.
Mieszamy ajonez i śmietane dodajemy przyprawe do tzatzyków (w ilości takiej jak kto lubi). wszystko to mieszamy i odstawiamy najlepiej do lodowki.
Ogórki konserwowe i cebulke kroimy w drobniutką kosteczke, i siekamy kapuste.
Na przygotowany talerzyk dajemy najpierw piersi, na to dajely warstwe ogórków, następnie warstwe cebuli. Wszystko to przykrywamy kapustą pekińska i polewamy sosem.
Mieszamy ajonez i śmietane dodajemy przyprawe do tzatzyków (w ilości takiej jak kto lubi). wszystko to mieszamy i odstawiamy najlepiej do lodowki.
Ogórki konserwowe i cebulke kroimy w drobniutką kosteczke, i siekamy kapuste.
Na przygotowany talerzyk dajemy najpierw piersi, na to dajely warstwe ogórków, następnie warstwe cebuli. Wszystko to przykrywamy kapustą pekińska i polewamy sosem.