Sposób przygotowania:
Sałatka Gyros
Kroimy filety w kostkę lub paski według upodobania,posypujemy przyprawą gyros i wrzucamy na gorący olej najlepiej z oliwek.
W czasie smażenia mięsa kroimy ogórki i wraz z kukurydzą odcedzamy na sitku.Cebulkę drobno kroimy podobnie kapustę.
Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy zmiażdżony czosnek(najlepiej potraktować wszystko blenderem).Na dno szklanego półmiska układamy najpierw trochę kapusty ,następnie mięso i polewamy sosem czosnkowym a następnie ketchupem.Nakładamy warstwę kapusty ,kukurydzę z ogórkami i znów sos i majonez.Ostatnia warstwa kapusty pokryta sosem może być fantazyjnie udekorowana ketchupem.Smacznego
W czasie smażenia mięsa kroimy ogórki i wraz z kukurydzą odcedzamy na sitku.Cebulkę drobno kroimy podobnie kapustę.
Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy zmiażdżony czosnek(najlepiej potraktować wszystko blenderem).Na dno szklanego półmiska układamy najpierw trochę kapusty ,następnie mięso i polewamy sosem czosnkowym a następnie ketchupem.Nakładamy warstwę kapusty ,kukurydzę z ogórkami i znów sos i majonez.Ostatnia warstwa kapusty pokryta sosem może być fantazyjnie udekorowana ketchupem.Smacznego