Sposób przygotowania:
Sałatka Gyros 10
Ogórki i kapustę drobno kroimy. Cebulę drobno posiekaną sparzamy gorącą wodą i odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w mała kostkę. Pokrojone mięso wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem (na małym ogniu), dajemy przyprawę Gyros (można wsypać całą lub większe pół), smażymy cały czas mieszając, aż nabierze złocistego koloru i jak kawałki mięsa będą lekko chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Sos sałatkowy robimy tak jak na opakowaniu i mieszamy z kapustą pekińska. Gdy mamy już przygotowane wszystkie składniki to możemy zacząć je układać - najlepiej wygląda ta sałatka w dużej szklanej lub przeźroczystej salaterce. Składników nie mieszamy tylko układamy warstwowo zaczynając od dołu: - filet z kurczaka - cebula - keczup - ogórki - kukurydza - majonez - kapusta i na samą górę można delikatnie polać keczupem, np. robiąc kropki lub rysując kwiatka :)