Sposób przygotowania:
Sałatka gyros z pomidorami
1. Sałatę rwiemy na kawałki, układamy na talerzu, a dookoła rozkładamy pomidory pokrojone w ćwiartki.
2. Śmietanę mieszamy z majonezem, chrzanem, roztartym czosnkiem i posiekanym koperkiem. Sałatę polewamy sosem, Układamy pokrojoną w kostkę fetę.
3. Filety kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros i smażymy na oleju, aż mięso będzie miękkie. Kawałki mięsa rozkładamy na sałatce.
2. Śmietanę mieszamy z majonezem, chrzanem, roztartym czosnkiem i posiekanym koperkiem. Sałatę polewamy sosem, Układamy pokrojoną w kostkę fetę.
3. Filety kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros i smażymy na oleju, aż mięso będzie miękkie. Kawałki mięsa rozkładamy na sałatce.