Sposób przygotowania:
Sałatka jajeczna z wędzonym pstrągiem
Jajka gotujemy na twardo.
Rybę oddzielamy starannie od ości i wrzucamy ją do miski.
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz soczewicę odsączoną z zalewy.
Jajka po przestudzeniu obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również pokrojone w kostkę ogórki kiszone, posiekaną natkę pietruszki oraz majonez.
Doprawiamy sałatkę pieprzem oraz solą, mieszamy.
Rybę oddzielamy starannie od ości i wrzucamy ją do miski.
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz soczewicę odsączoną z zalewy.
Jajka po przestudzeniu obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również pokrojone w kostkę ogórki kiszone, posiekaną natkę pietruszki oraz majonez.
Doprawiamy sałatkę pieprzem oraz solą, mieszamy.