kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Sałatka jajeczna z mozzarellą i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną sałatkę jajeczną z dodatkiem mozzarelli i chrupiącej rzodkiewki. Polecam na kolację.

Sałatka jajeczna z mozzarellą i rzodkiewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka jajeczna z mozzarellą i rzodkiewką

 

  • 3 jajka
  • 125 gram mozzarelli
  • 6 rzodkiewek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczna z mozzarellą i rzodkiewką
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy.

Z jednej rzodkiewki odkrajamy kilka plasterków ( zostawiamy do dekoracji ), a pozostałe w kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę.

Pokrojone jajka, rzodkiewki, mozzarellę wkładamy do miski i dodajemy pokrojony szczypiorek, majonez, doprawiamy do smaku. Mieszamy. Dekorujemy plasterkami rzodkiewki i koperkiem.
Sałatka jajeczna z mozzarellą i rzodkiewką
Obranę ze skorupek jajka kroimy w kosteczkę.
Sałatka jajeczna z mozzarellą i rzodkiewką
Odsączoną z zalewy mozzarellę kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno.
Sałatka jajeczna z mozzarellą i rzodkiewką
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.