Sposób przygotowania:
Sałatka jajeczna z mozzarellą i rzodkiewką
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy.
Z jednej rzodkiewki odkrajamy kilka plasterków ( zostawiamy do dekoracji ), a pozostałe w kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę.
Pokrojone jajka, rzodkiewki, mozzarellę wkładamy do miski i dodajemy pokrojony szczypiorek, majonez, doprawiamy do smaku. Mieszamy. Dekorujemy plasterkami rzodkiewki i koperkiem.
Z jednej rzodkiewki odkrajamy kilka plasterków ( zostawiamy do dekoracji ), a pozostałe w kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę.
Pokrojone jajka, rzodkiewki, mozzarellę wkładamy do miski i dodajemy pokrojony szczypiorek, majonez, doprawiamy do smaku. Mieszamy. Dekorujemy plasterkami rzodkiewki i koperkiem.