Przepis jubileuszowy

Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka jajeczna z chrzanem

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Sałatka jajeczna z warzywami nie wymaga dużo pracy a jest pyszna i sycąca. Można ją podawać samą lub z pieczywem i wędliną.

Sałatka jajeczna z chrzanem

Składniki:

Sałatka jajeczna z chrzanem

 

  • 4 jajka
  • 3 korniszony
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka marynowana
  • 3 łyżki posiekanego szczypioru
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczna z chrzanem

ETAP 1:

Sałatka jajeczna z chrzanem
Ugotowane jajka i cebulę pokroić w kostkę.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę na siatce. Obraną cebulę drobno posiekać.

ETAP 2:

Sałatka jajeczna z chrzanem
Wszystkie przygotowane produkty razem połączyć.

Paprykę i korniszony osączyć i pokroić w kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.

ETAP 3:

Sałatka jajeczna z chrzanem
Do przygotowanych składników dodać majonez i chrzan.

Dodać posiekany szczypior, połączyć z tartym chrzanem i majonezem.

ETAP 4:

Sałatka jajeczna z chrzanem
Przyprawić, wymieszać, schłodzić i podawać.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.