Sposób przygotowania:
Sałatka z pora, jajka i kukurydzy
1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Pora oczyszczamy, odkrawamy zieloną część. Białą część dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, następnie przekładamy na sitko i sparzamy gorącą wodą. Pora odsączamy z wody i dokładnie studzimy.
3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Wszystkie składniki na sałatkę dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
5. Po tym czasie sałatka jest gotowa. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Gdy sparzymy pora będzie łagodniejszy.
2. Pora oczyszczamy, odkrawamy zieloną część. Białą część dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, następnie przekładamy na sitko i sparzamy gorącą wodą. Pora odsączamy z wody i dokładnie studzimy.
3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Wszystkie składniki na sałatkę dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
5. Po tym czasie sałatka jest gotowa. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Gdy sparzymy pora będzie łagodniejszy.
zbysiowa
Babeczka35
Super pomysł z serem żółtym, nie przyszło mi do głowy, żeby go dodać :)