Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z rzodkiewką i papryką
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, studzimy.
Groszek gotujemy we wrzątku z dodatkiem soli i łyżeczki cukru przez około 5 minut. Powinien pozostać jędrny i lekko twardy. Odcedzamy i przelewamy natychmiast bardzo zimną wodą żeby nie stracił koloru.
Ogórka, szalotkę, rzodkiewki i papryki kroimy w kostkę tej samej wielkości. Dymkę siekamy. Oliwki kroimy w plasterki.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy w dużej salaterce. Dodajemy do smaku majonezu oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Groszek gotujemy we wrzątku z dodatkiem soli i łyżeczki cukru przez około 5 minut. Powinien pozostać jędrny i lekko twardy. Odcedzamy i przelewamy natychmiast bardzo zimną wodą żeby nie stracił koloru.
Ogórka, szalotkę, rzodkiewki i papryki kroimy w kostkę tej samej wielkości. Dymkę siekamy. Oliwki kroimy w plasterki.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy w dużej salaterce. Dodajemy do smaku majonezu oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.