ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sałatka jajeczno – pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyśmienita sałatka na każdą okazję.

Sałatka jajeczno – pieczarkowa

Składniki:

Sałatka jajeczno – pieczarkowa

 

  • 6 jaj
  • słoik pieczarek w zalewie octowej
  • puszka groszku zielonego
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczno – pieczarkowa
Jaja gotujemy na twardo w bardzo mocno osolonej wodzie. Studzimy, obieramy, kroimy na kawałki. Dodajemy do nich odsączone z zalewy i pokrojone w kawałki pieczarki, a także groszek. Majonez w osobnym naczyniu mieszamy z jogurtem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę, mieszamy delikatnie i podajemy od razu po przygotowaniu. Sałatkę w półmisku dekorujemy posiekanym drobno, umytym wcześniej koperkiem. Smacznego!