Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z jogurtem
Marchewki, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Gotować w wodzie do miękkości.
Jajko ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupki i razem z ogórkiem pokroić w kostkę. Jabłko obrać i również pokroić.
Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą.
Do dużej miski przełożyć wszystkie warzywa, polać je sosem jogurtowym i przyprawić do smaku.
Dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Jajko ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupki i razem z ogórkiem pokroić w kostkę. Jabłko obrać i również pokroić.
Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą.
Do dużej miski przełożyć wszystkie warzywa, polać je sosem jogurtowym i przyprawić do smaku.
Dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce.
Smacznego!