Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z kukurydzą i porem
Warzywa korzeniowe umyć, a następnie włożyć doi garnka i zalać wodą, wsypać łyżeczkę soli ugotować do miękkości. Odcedzić, ostudzić i obrać ze skórki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. Ziemniaki pokroić w cienkie słupki i przełożyć je do dużej miski. Pietruszkę pokroić w małą kostkę. Marchewkę pokroić w plasterki ( jeśli ma duża średnicę) to w pół plasterki i dodać razem z pietruszką do ziemniaków. Pora pokroić drobniutko i porządnie przepłukać na sicie pod bieżącą wodą a następnie dokładnie osuszyć. Dodać do miski. Ogórki także pokroić w małą kostkę. Obrane jajka pokroić w cienkie plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do pozostałych składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem i delikatnie dłońmi wymieszać składniki. Dodać majonez i za pomocą łyżki bardzo delikatnie połączyć go z sałatką. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Smacznego!