Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa
Umyte marchewki, pietruszki, selera i ziemniaki ugotować do miękkości. Jajka ugotować na twardo. Warzywa po ugotowaniu obrać ze skórek i pokroić na mniejsze, niezbyt duże kawałki. Przestudzony jajka obrać ze skorupek i również pokroić na drobniejsze części.
Do jednej miski przełożyć pokrojone warzywa i jajka. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić. Cebulę w miarę drobno pokroić. Ogórki kiszone pokroić na mniejsze kawałki. Do wszystkich składników umieszczonych już wcześniej w misce dodać pokrojone jabłko, ogórki i cebulę. Do całości dodać odsączony z zalewy groszek.
Do wszystkich już składników potrzebnych na sałatkę dodać majonez. Wszystko wymieszać doprawiając jednocześnie solą i pieprzem do smaku.
Do jednej miski przełożyć pokrojone warzywa i jajka. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić. Cebulę w miarę drobno pokroić. Ogórki kiszone pokroić na mniejsze kawałki. Do wszystkich składników umieszczonych już wcześniej w misce dodać pokrojone jabłko, ogórki i cebulę. Do całości dodać odsączony z zalewy groszek.
Do wszystkich już składników potrzebnych na sałatkę dodać majonez. Wszystko wymieszać doprawiając jednocześnie solą i pieprzem do smaku.