Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z pieczarkami
Ugotowane na twardo jajka oraz marchewki i pietruszki kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy i dodajemy do warzyw.
Dodajemy też małą puszkę kukurydzy i groszku, pokrojony w drobne półplasterki pora.
Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i musztardę. Mieszamy, doprawiamy do smaku i odstawiamy do wymieszania się smaków.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy i dodajemy do warzyw.
Dodajemy też małą puszkę kukurydzy i groszku, pokrojony w drobne półplasterki pora.
Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i musztardę. Mieszamy, doprawiamy do smaku i odstawiamy do wymieszania się smaków.