Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z zieloną pietruszką
Kartofle, marchewki i seler gotujemy w łupinkach, następnie odcedzamy, studzimy i obieramy ze skórek.
Warzywa kroimy w równą kostkę i wrzucamy do miski. Ogórki kroimy wraz ze skórką w kostkę, ugotowane jajka obieramy z łupinek i kroimy za pomocą krajalnicy do jajek, wsypujemy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy, mieszamy, wsypujemy kopiastą łyżkę siekanej zielonej pietruszki, mieszamy, na sam koniec dodajemy 3 łyżki majonezu, dokładnie łączymy składniki i wstawiamy do lodówki, przekładamy do szklanych miseczek, doskonały dodatek do grillowanego kurczaka.
Warzywa kroimy w równą kostkę i wrzucamy do miski. Ogórki kroimy wraz ze skórką w kostkę, ugotowane jajka obieramy z łupinek i kroimy za pomocą krajalnicy do jajek, wsypujemy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy, mieszamy, wsypujemy kopiastą łyżkę siekanej zielonej pietruszki, mieszamy, na sam koniec dodajemy 3 łyżki majonezu, dokładnie łączymy składniki i wstawiamy do lodówki, przekładamy do szklanych miseczek, doskonały dodatek do grillowanego kurczaka.