Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana
Ziemniaki myjemy i gotujemy w łupinach do miękkości, odcedzamy i studzimy. Następnie zimne obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone także kroimy w kostkę, dodajemy do ziemniaków.
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Sos: W małej miseczce mieszamy majonez z kwaśną śmietaną. Czosnek obieramy i wyciskamy przez wyciskacz, dodajemy do sosu.
Jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do warzyw. Wszystko razem dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę wykładamy na półmisek.
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Sos: W małej miseczce mieszamy majonez z kwaśną śmietaną. Czosnek obieramy i wyciskamy przez wyciskacz, dodajemy do sosu.
Jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do warzyw. Wszystko razem dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę wykładamy na półmisek.