Sposób przygotowania:
Sałatka kalafiorowa z sosem pietruszkowy
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie lub gotujemy na parze studzimy .Zimny kalafior kroimy na kawałki .Dodajemy odcedzoną kukurydzę .Mieszamy .Robimy sos pietruszkowo-czosnkowy.
Natkę myjemy odsączamy z wody kroimy grubo-ponieważ będzie jeszcze rozdrabniana . W malakserze ,rozdrabniaczu miksujemy natkę ,sól do smaku-mało ponieważ potem dodamy parmezan który jest słony- ,oliwę ok 4-5 łyżek , orzechy i obrany czosnek 2 ząbki .Miksujemy . Na koniec dodajemy starty parmezan mieszamy. Kalafior z kukurydzą mieszamy z sosem pietruszkowy ,posypujemy słonecznikiem.
Natkę myjemy odsączamy z wody kroimy grubo-ponieważ będzie jeszcze rozdrabniana . W malakserze ,rozdrabniaczu miksujemy natkę ,sól do smaku-mało ponieważ potem dodamy parmezan który jest słony- ,oliwę ok 4-5 łyżek , orzechy i obrany czosnek 2 ząbki .Miksujemy . Na koniec dodajemy starty parmezan mieszamy. Kalafior z kukurydzą mieszamy z sosem pietruszkowy ,posypujemy słonecznikiem.