Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Sałatka kalafiorowo-pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tę sałatkę można podawać na obiad zamiast drugiego dania lub z pieczywem na kolację.

Sałatka kalafiorowo-pieczarkowa

Składniki:

Sałatka kalafiorowo-pieczarkowa

 

  • 1mały kalafior,
  • 1słoiczek pieczarek konserwowych,
  • 1\2puszki groszku konserwowego,
  • 15dag.ugotowanej zielonej fasolki szparagowej,
  • 3jajka ugotowane na twardo,
  • 2łyżki zielonych oliwek bez pestek,
  • 2łyżki majonezu,
  • 2łyzki jogurtu naturalnego,
  • łyżeczka curry,
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka kalafiorowo-pieczarkowa
Kalafior dzielimy na różyczki i obgotowujemy w osolonym wrzątku około 3min.odcedzamy i studzimy.Pieczarki osączamy i kroimy na połówki lub ćwiartki,fasolkę na kawałki,a jajka w kostkę(łyżkę zostawiamy do dekoracji.)Wszystkie składniki łączymy,mieszamy z majonezem, jogurtem i curry.Przekładamy do salaterki i dekorujemy oliwkami i pozostawionymi siekanymi jajkami.