Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiorem
Kalafior obieramy , myjemy , a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie na pół twardo.
Po ugotowaniu odsączamy i dzielimy na różyczki.
Kukurydzę konserwową i groszek konserwowy odsączamy z zalewy na sicie.
Szynkę i ser kroimy w paski , następnie w kostkę.
Do szklanej salaterki wkładamy różyczki kalafiora, pokrojony ser żółty ,szynkę i odsączoną kukurydzę i groszek.
Całość polewamy przygotowanym sosem i delikatnie mieszamy.
Przygotowanie sosu;
Majonez mieszamy ze śmietaną,przeciśniętym przez praskę czosnkiem , doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą.
Po ugotowaniu odsączamy i dzielimy na różyczki.
Kukurydzę konserwową i groszek konserwowy odsączamy z zalewy na sicie.
Szynkę i ser kroimy w paski , następnie w kostkę.
Do szklanej salaterki wkładamy różyczki kalafiora, pokrojony ser żółty ,szynkę i odsączoną kukurydzę i groszek.
Całość polewamy przygotowanym sosem i delikatnie mieszamy.
Przygotowanie sosu;
Majonez mieszamy ze śmietaną,przeciśniętym przez praskę czosnkiem , doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą.