Sposób przygotowania:
Sałatka kebabowa
Mięso z kurczaka opłukujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą gyros - kebab, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Kurczaka układamy na dnie salaterki.
Cebulę kroimy w kostkę, układamy na kurczaku. Na cebuli rozsmarowujemy warstwę majonezu.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, wykładamy jako kolejną warstwę, smarujemy ketchupem.
Kukurydzę odsączamy z zalewy, wykładamy na ketchup.
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, kroimy, wykładamy na wierzch sałatki.
Cebulę kroimy w kostkę, układamy na kurczaku. Na cebuli rozsmarowujemy warstwę majonezu.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, wykładamy jako kolejną warstwę, smarujemy ketchupem.
Kukurydzę odsączamy z zalewy, wykładamy na ketchup.
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, kroimy, wykładamy na wierzch sałatki.