Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Sałatka kebabowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Popularna sałatka warstwowa podawana m.in. na weselach i innych imprezach. W moim domu zawsze znika błyskawicznie.

Sałatka kebabowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka kebabowa

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa gyros - kebab
  • olej
  • 1 cebula
  • 6-7 ogórków konserwowych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej

Sposób przygotowania:

Sałatka kebabowa
Mięso z kurczaka opłukujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą gyros - kebab, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Kurczaka układamy na dnie salaterki.

Cebulę kroimy w kostkę, układamy na kurczaku. Na cebuli rozsmarowujemy warstwę majonezu.

Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, wykładamy jako kolejną warstwę, smarujemy ketchupem.

Kukurydzę odsączamy z zalewy, wykładamy na ketchup.

Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, kroimy, wykładamy na wierzch sałatki.
Sałatka kebabowa
Składniki sałatki przekładamy warstwowo w salaterce