Sposób przygotowania:
Sałatka z krewetkami i orzechami nerkowcaETAP 1:
Warzywa myjemy. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Krewetki obieramy z pancerzyków, usuwamy jelita. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Smażymy cukinię i paprykę, oprószamy je oregano.
ETAP 2:
Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy krewetki i smażymy ok. 3 minuty. Dodajemy po szczycie pieprzu, soli i czosnku granulowanego.
ETAP 3:
Umytą i osuszoną sałatę kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do salaterki.
ETAP 4:
Pomidory kroimy w kostkę, wrzucamy do sałaty. Orzechy siekamy. Orzechy, krewetki, cukinię i paprykę dodajemy do sałaty i pomidorów. Oliwę łączymy z sosem sojowym, tak powstały sos dodajemy do sałatki, mieszamy. Sałatkę doprawiamy do smaku.